Biografie

18 Maart 1992, Helmond

IMG_9992

Britt Jansen begon op zevenjarige leeftijd met het volgen van gitaarlessen bij Cor Mutsers. Ze merkte al snel dat ze zingen ook leuk vond dus begon ze op haar elfde met het volgen van zanglessen bij Hella Hertogs. Al snel wist ze dat ze van muziek haar beroep wilde maken, vandaar dat ze vanaf haar veertiende elke zaterdag te vinden was op het CKE te Eindhoven, waar de regionale vakklas zich bevond. Twee jaar later werd ze toegelaten tot de vooropleiding van het conservatorium. Tijdens haar Bachelor of Music klassiek gitaar aan het Fontys conservatorium te Tilburg volgde ze lessen bij Hein Sanderink, Marlon Titre, Enno Voorhorst en Johan Fostier. Ook begon ze in deze periode met het geven van privé gitaarlessen. Ze rondde haar opleiding af met een 9 in 2013 en werd toegelaten tot de Master of Music in Tilburg, Londen en Den Haag. Naast haar afstuderen won Britt in 2013 de Jacques de Leeuw prijs; een prijs van €10.000 die ieder jaar wordt uitgereikt aan de meest prestigieuze student van het FHK te Tilburg.

Naast de klassieke muziek is Britt ook altijd actief geweest in de lichte muziek. Ze speelde vanaf jonge leeftijd in een duo met haar zus Kim Jansen, ze vormde een aantal jaar een duo met bassist Pierre Hendrix en ze was het gezicht van het Britt Jansen Trio. Dit Trio bracht in 2013 haar EP “Come right back to bed” uit.
Het Britt Jansen trio werd in 2013 opgeheven, maar Britt was al weer volop aan de slag als vocalist en gitarist in de Leif de Leeuw band, waarmee ze in 2014 een EP genaamd “EP Deluxe” uitbracht. Naast het uitkomen van de EP won de band de Dutch Blues Challenge, waardoor ze de Nederlandse blues mochten vertegenwoordigen tijdens de International Blues Challenge in Memphis en de European Blues Challenge in Brussel.

In 2015 kwam Britt tot de realisatie dat in de klassieke muziek niet haar toekomst lag. Vandaar dat ze de overstap maakte naar de Master of Music lichte muziek met als hoofdvak Gitaar en Zang. Hier volgde ze lessen bij Simone Roerade (zang) en Age Kat (gitaar) en Menno Gootjes (gitaar).
In 2016 bracht de Leif de Leeuw band het album “Leelah” uit en won de band de prijs “Best European Bluesband” van de European Blues Awards.
Ook studeerde Britt af aan de Master of Music lichte muziek gitaar!

Momenteel bestaan haar werkzaamheden uit het geven van gitaar- en zanglessen in haar eigen praktijk in Helmond. Ook is ze erg druk met de Leif de Leeuw band!